2015. december 12., szombat

Ázsia Bt. - Négy égtáj ízei

Közeleg a karácsony, vészesen fogy az ajándékvásárlásra szánható idő. Tovább bonyolódik a helyzet, ha ehhez még ötlethiány vagy esetleg tömegiszony is társul. Ezért a következő pár bejegyzésben olyan boltokat fogok röviden bemutatni, amiket ilyenkor is érdemes felkeresni, mert érdekes a kínálatuk, és nem jellemző rájuk a plázákban eluralkodó őrület. 

Az első ilyen üzlet a Fővám téren, pontosabban a Pipa utca sarkán található Ázsiai Bt., ahol a neve ellenére az összes kontinens különleges főzési alapanyagait meg lehet kapni. Igazából ahhoz, hogy meglássátok, miért király ez a bolt, személyesen kell megnézni, de azért megpróbálom leírni a lényeget, és talán a webshop is elég beszédes. Ha szereti a gasztronómiát, akit meg akartok ajándékozni, és nyitott az újdonságokra, akkor nyert ügyetek van. Biztosan találtok valami olyan izgalmas élelmiszert, amiről korábban talán még nem is hallottatok, és csak nagyon kevés helyen lehet hozzájutni. Mindegy, hogy az illető a japán, a mexikói vagy éppen az olasz konyha híve, itt biztosan be lehet szerezni a szükséges hozzávalókat.

Forrás: az Ázsia Bt. Fb-oldala

Rengeteg különféle termék található a boltban (például speciális lisztek, konzervek, édességek, rágcsálnivalók), de két dologból tényleg óriási a választék: fűszer és tea. Ezeket már pusztán végignézni is sok időbe telik, de érdemes, mert igazi különlegességekre lehet bukkanni, ráadásul elérhető áron. Lepkeszegmag, citromnád, görögszéna - ezek például teljes természetességgel ott sorakoznak a polcokon, mintha csak fahéjról vagy bazsalikomról lenne szó. Teák tekintetében pedig a filteres és a szálas verzióból is annyi különböző van, hogy szinte lehetetlen csak egyet választani.

Szóval az Ázsia bolt egy igazi gasztronómiai kincsesbánya. Érdemes itt kezdeni a keresést, ha láttál egy receptet, amiben ismeretlen hozzávalók voltak, de valószínűleg akkor is találsz valami érdekességet, ha csak céltalanul körülnézel.

Facebook: Ázsia Bt
Honlap: azsiabolt.hu
Cím: Vámház körút 5.
Nyitva tartás
H: 10:00-18:00
K-P: 8:00-18:30
SZ: 8:00-15:00