2015. november 29., vasárnap

Anyu

Az egyre több helyen feltűnő levesezők általában arra törekednek, hogy minél trendibbek, modernebbek legyenek erősen megcélozva ezzel a fiatalok ízlését. Akadnak azonban kivételek, az Anyu neve például nagyon találó, ugyanis egy rendkívül családias étkezdéről van szó. Az ajtón belépve egyből kellemes hangulat fogott el, a kedves, közvetlen kiszolgálás pedig csak tovább erősítette ezt. Egyszerűen olyan a hely atmoszférája, hogy még azt is meg tudnám bocsátani, ha a kaja nem lenne túl jó – hiszen egy aranyos anyukára nem lehet haragudni egy elsózott étel miatt.

Anyu - mentás borsóleves

Ilyesmiről azonban szó sincs, az itt kapható levesek és szendvicsek kifejezetten finomak. A sárgarépa krémlevesük sűrű, laktató, van benne anyag rendesen. Az ázsiai oldalas szendvics viszont még ezt is übereli, brutálisan jó! Ízletes, fűszeres, kellően szaftos, ha éppen szerepel a folyamatosan cserélődő választékban, akkor mindenképpen kóstoljátok meg! Második ottjártamkor mentás borsólevest illetve fahéjas kacsás szendvicset kértem, utóbbi összeállítását teljes egészében a személyzetre bíztam, és ismét nem kellett csalódnom. A fűszeres hús, a zöldségek és a gránátalma remek együttes ízt eredményeztek.

Anyu - fahéjas kacsás szendvics

Az árak is rendben vannak: a levesek 450, a szendvicsek 750 forintba kerülnek, a kettőért együtt pedig 1050-et kell fizetni. Ezekből az összegekből diákoknak jár 10% kedvezmény, vagyis egy ezres körül megoldható itt egy ebéd. Az adagok nagyjából akkorák, mint a többi hasonló típusú helyen, vagyis nem túl nagyok, de a szuper ízek kárpótolnak, és aki nem farkaséhes, az azért valószínűleg jól fog lakni. Mindent lehet kérni elvitelre is, de, ha nem siettek nagyon, akkor érdemes helyben fogyasztani, mert itt a hangulat tényleg hozzátesz az ételhez.

Facebook: Anyu 
Honlap: anyuleves.hu (itt már nem minden infó aktuális)
Cím: Bercsényi utca 8.
Nyitva tartás
H-P: 11:00-17:00