2015. október 6., kedd

Beer Company

Sok szempont szerint lehet értékelni egy kocsmát, számít például a berendezés, a hangulat, a kiszolgálás, az árfekvés és a választék is. Ez utóbbi tekintetében a Beer Company mindenképpen előkelő helyen szerepel – már ami a söröket illeti. A név beszédes, itt a rövidek csak mutatóban vannak, az itallap túlnyomó részét a különböző sörök teszik ki. Azokból viszont tényleg rengeteg várja a vendégeket.


A Gellért-térnél például 7 csap üzemel, és több, mint 100 üveges sör közül lehet választani. Az itallapon országok szerint csoportosítva szerepelnek a tételek, és szükség is van erre a segítségre, hogy legyen valami támpont a számtalan ismeretlen márka között Az addig még nem nagy szám, hogy vannak belga és német sörök, de japán, kínai vagy szingapúri verzióval eddig még nem találkoztam. Ezek árban persze drágábbak, mint egy klasszikus magyar sör, de egyszer megéri őket kipróbálni, ha valaki fogékony az újdonságokra. Akkor sincs baj, ha valami klasszikusabbra és olcsóbbra vágytok, ebben az esetben a Fóti pils a megfelelő választás, amiből egy korsó 290 forintba kerül.


Az a helyzet, hogy a bejegyzés elején említett többi szempont szerint a Beer Company inkább csak a közepes kategóriába tartozik. Minden rendben van, de semmi sem átlagon felüli. Éppen emiatt figyelemre méltó, hogy mindössze egy remek alapötlet („legyen hatalmas a sörválaszték”) felhasználásával sikerült olyan kocsmát összehozni, amiről érdemes beszélni, hiszen kilóg a tucathelyek sorából. Külön pozitívum, hogy a választék folyamatosan frissül (leginkább bővül), és bármit kértünk, volt belőle. A kártyás fizetési lehetőség és a webshop pedig már csak hab a tortán. Szóval, ha szeretnétek feldobni egy átlagos sörözést és kipróbálni valami újat, akkor irány az egyik Beer Company. Jó tanács: ne higgyétek el senkinek, hogy a sörtől nem lehet berúgni!

Facebook: Beer Company Budapest
Honlap: www.beercompany.hu (itt megtaláljátok a kocsmák címét és nyitva tartását )