2015. szeptember 22., kedd

Csapház

Már több alkalommal is előfordult velem, hogy egy kézműves sör csapolt formában teljesen lenyűgözött, aztán később, amikor beszereztem az üveges változatot, az kissé csalódást okozott. Nem volt rossz, de hiányzott belőle az a friss, intenzív íz, ami miatt az adott sör annyira emlékezetes élményt nyújtott. A kocsmák választéka általában nem túl széles, sörfesztivál pedig nincs minden nap, szóval jól jön egy olyan hely, ahol bármikor megtalálhatom a kedvenc kézműves italomat, méghozzá frissen. A Csapház pont ilyen!

Bartók Csapház kívülről (Forrás: csaphaz.hu)

Csapolt sört árulnak elvitelre, ami elsőre furának tűnhet, de egy olyan speciális technológiát használnak, aminek köszönhetően az ital habmentesen kerül a PET palackokba, hogy aztán otthon, pohárba töltve olyan legyen, mintha akkor csapolták volna. Mivel tartósító nem kerül a sörökbe, 3-4 napon belül célszerű meginni azokat, de amúgy sem valószínű, hogy egy liter ennél tovább kitartana. Ez ugyanis a legkisebb vásárolható mennyiség, ezen kívül még másfél és kétliteres kiszerelést lehet kérni. Az árak elég széles skálán mozognak, ottjártamkor a legolcsóbb sörből 690, a legdrágábból pedig 1690 forintba került egy liter, de a választék folyamatosan cserélődik. Jelenleg három Csapház működik, Újpesten 13, a Bartók Bála úton 15, a legújabb, Rákóczi úton lévő üzletben pedig 12 csap várja a szomjas vásárlókat. 

Újpesti Csapház (Forrás: csaphaz.hu)

Szerencsére az eladók értik a dolgukat, mindig ki tudtak segíteni, ha a bőség zavara miatt nehezen ment a döntés, és rossz tippet még sosem kaptam tőlük. Szóval akkor is nyugodtan nézzetek be a hozzátok legközelebb eső Csapházba, ha abszolút nem vagytok otthon a kézműves sörök világában. Valahol úgyis el kell kezdeni, és ezek igazán alkalmas helyek erre.

Facebook: Csapház
Honlap: csaphaz.hu  (itt megtaláljátok az üzletek címét és nyitva tartását)