2019. október 8., kedd

IN Street Food

Nem sokkal az okonomijaki után újabb ázsiai street food-ok bukkantak fel Budapesten. Az IN Street Foodban a japán és a kínai konyhai fogásai közül is megkóstolhatunk egy-egy érdekes újdonságot.


A japán takojaki (vagy ahogy az étlapon magyarul szerepel: puffancs), egy búzalisztből készült, polipdarabkákkal ízesített tésztagolyó, amit külön erre a célra készített tepsiben sütnek meg. Van belőle vega változat is, de a tradicionális receptben mindig valamilyen felaprított tengeri herkentyű a töltelék. Három darab ilyen golyó 1000 forintba kerül, nagyobb adag esetén valamennyivel olcsóbbra jön ki, de még ezzel együtt sem egy teljes, laktató fogásként, inkább csak kóstolgatás céljából ajánlom ezt az ételt. Kipróbálni viszont mindenképpen érdemes, mert finom, és valóban új, izgalmas ízekhez lehet szerencsénk. Nem is nagyon tudnám semmi máshoz hasonlítani, a magyar gasztronómiában nincs ilyesmi.


A kínai palacsintánál (890 Ft) már adja magát az összehasonlítás azzal, amit mi palacsintának nevezünk, de valójában egészen másról van szó. Külsőre még akár ismerős is lehet, de a tészta sem a szokásos, a tölteléket pedig sok hozzávaló keveréke alkotja: gabona chips, kukorica, virsli, saláta, hagyma, szárított csirkehús, többféle szósz - és könnyen lehet, hogy van még olyan, ami most nem jut eszembe. Ez az étel is kifejezetten ízlett, jóval tartalmasabb volt, mint a takojaki, és nem kevésbé különleges, szóval a palacsinta szerintem jobban megéri. Aki mindezek mellé valami ázsiai italt is szeretne inni, az az IN Street Food-ban sokféle hideg és meleg bubble tea közül választhat, aki pedig mindenképpen ismerős ízekre vágyik, annak ott az étlapról kicsit kilógó sült kolbász. Mondjuk nem lepődnék meg, ha abban is lenne valami ázsiai csavar...


Facebook: Instreetfood
Cím: Teréz körút 23.
Nyitva tartás:
H-V: 10:00-22:00