2019. szeptember 3., kedd

El Mexicano Taqueria

A valamilyen újdonságot, különlegességet vagy rendkívüli minőséget kínáló éttermek mellett nagyon hasznosak tudnak lenni az olyan helyek is, amik “csak” néhány egyszerű ételt készítenek, de azokat jól, ezáltal megbízható, kockázatmentes opciót jelentenek. Az El Mexicano Taqueria pontosan ilyen: egy kis mexikói büfé, ami nem is akar többnek, bonyolultabbnak látszani, mint ami.


Az étlap nincs cifrázva, háromféle étel közül lehet választani: van taco, burrito és quesadilla, ezeket kérhetjük különböző (csirkés, sertéshúsos, gombás) töltelékekkel és extrákkal (jalapeno, szószok). Mindegyik gyorsan elkészül, nem kell többet várni, mint egy pörgős gyros-osnál, szóval akkor is nyugodtan jöhettek ide, ha csak kevés időtök van jóllakni. Mert a jóllakás itt garantált, már a taco (490 Ft) sem csak falatnyi méret, az átlagnál nagyobb, tartalmasabb adagot adnak, ízelítőnek tökéletes, de a burrito (1550 Ft) az igazán komoly versenyző.


A tortillát alaposan megtöltik hússal, sajttal, guacamoléval, szószokkal, paradicsommal, hagymával és ezekből egy krémes állagú, szaftos egyveleg jön létre, aminek köszönhetően még az utolsó falatok is könnyedén lecsúsztak, pedig addigra már eléggé tele lettem. A csípősség mértéke számomra pont ideális volt, így még nem nyomta el a többi ízt (kár lett volna értük), de természetesen lehet kérni erősebbre is. Ha elvitelre veszitek a burritot, akkor is érdemes viszonylag hamar megenni, mert a tortilla elég gyorsan átázik, és utána már komoly odafigyelést igényel, hogy ne a ruhátokon landoljon a belseje. Frissen viszont tényleg szuper, egy egyszerű, de finom és laktató street food.
Az El Mexicano nem az a fajta hely, ahova a különleges, izgalmas fogásokért járnak az emberek, de, aki a közelben lakik vagy dolgozik és szereti a mexikói kaját, az valószínűleg gyakran beugrik ide. Én legalábbis így tennék.

(Normál esetben lehet kártyával is fizetni, csak éppen valami gond volt a terminállal.)

Facebook: El Mexicano
Cím: Kinizsi utca 11. (én itt jártam)
Nyitva tartás:
H-CS: 11:00-20:00
P: 11:00-19:30
SZ: 11:00-16:30

Nyitva tartás:
H-P: 13:00-22:00
SZ: 12:00-17:00