2018. február 11., vasárnap

Meat & Sauce

A szendvics John Montagu Sandwich grófról kapta a nevét, aki azért szerette nagyon a két szelet kenyér közé tett húst, mert így evés közben nem kente össze a kezét. Nos, ez a gróf igazán meglepődne, ha ma is élne és a Nagymező utcába tévedne, a Meat & Sauce-ban ugyanis valószínűleg nem úszná meg tiszta kézzel a szendvicsevést.


Na jó, itt is lehet kapni az óvatoskodó, megszokott változatot is, de az igazán érdekesek azok, amik tényleg kívül-belül szaftosak. Nem csak a ciabatta belsejébe raknak szószt a húsra, hanem a kész szendvicset is belemártják a sütés közben keletkezett fűszeres lébe. Ennek eredményeképpen igazi kihívást jelent a kaja kulturált elfogyasztása, de van annyira finom, hogy megérje a kockázatot.



A marhahúsos verziót kóstoltam (1290 Ft a fél, 1890 Ft az egész), amibe római köményes, mézes kéregben sült fartőt és pikáns mustáros szószt tesznek, és már az első falat után meg voltam győzve. Igaz, hogy nem olcsó, de ez tényleg egy intenzív ízű, jó minőségű alapanyagokból összeállított szendvics, ami fényévekre van a száraz kenyértől és a rágós hústól. A marha állaga és fűszerezése is szuper volt, egy étteremben sem panaszkodnék, ha azt tennék elém, ami itt a ciabattába került.



A Meat & Sauce állandó kínálata is elég sokszínű (a marhahúsos mellett van halas, csirkés, bárányos és kacsás szendvics), de folyamatosan kitalálnak rövid ideig kapható, még különlegesebb változatokat is. Ezért megéri újra meg újra visszatérni ide, és kipróbálni az újdonságokat. Én így fogok tenni, viszont a teljes képhez hozzátartozik, hogy a mogyorós csirkelevesük sokkal kevésbé jött be. Hús és zöldség ugyan korrekt mennyiségben volt benne, a mogyoró ízét viszont nem igazán éreztem. Így ez az étel csak az átlagos szintet éri el, ami a remek szendvicshez viszonyítva csalódást jelent. A kedvemet persze nem veszi el, de legközelebb leves helyett inkább valamilyen köretet vagy desszertet választok majd.
Nyitva tartás:
H-SZ: 9:00-22:00