2018. január 21., vasárnap

Pep Burger

Általában nem lelkesedek a metrómegállóknál lévő büfékért, és pár méterre a forgalmas utaktól sem eszek túl szívesen, viszont az Arany János utcánál lévő hamburgeres mégis egészen szimpatikus volt. Így aztán örömmel láttam, hogy a Pep Burger nyitott egy rendes, beülős helyet a Budafoki úton, ami egyrészt közelebb van hozzám, másrészt hagyományosabb, kulturáltabb környezetben tudom megkóstolni a kajájukat. 


A design egyszerű és modern, azért mégiscsak egészen más ez, mintha az utcán kellene ennem. Minden hónapban van egy időszakos, az átlagnál különlegesebb hamburger, de a fix kínálat is elég változatos ahhoz, hogy ne legyen könnyű ráunni, és mindenki találjon valami fogára valót. A szendvicsek többségében persze marhahús van, emellett kérhetünk, csirkés, disznós vagy éppen vega összeállítást is, aki nagyon nem tud dönteni, annak pedig ideális lehet a háromféle, szabadon összeállítható miniburger.


Amikor valahol egy étel az adott hely nevét viseli (vagyis van ‘signature’ fogás), akkor többnyire azt szoktam megkóstolni, és először itt is a PeP Burgert néztem ki, viszont a Brutal Meat-nek nem tudtam ellenállni. A név abszolút találó, nincs benne semmi túlzás, ez tényleg egy masszívan húsimádó kaja. Ezekből áll össze: marhahúspogácsa, vasalt csirkecombfilé, bacon, grillezett kolbász, cheddar sajt, jalapeno, mustár és házi ketchup. Vagyis itt nem kell választani a marha, a csirke és a sertés között, mert mindhárom állat szerepel a listán! Egy ilyen kaja 1390 forintért egyszerűen kihagyhatatlan ajánlatnak tűnt, az pedig elég jó jel volt kezdésnek, amikor a pincér a rendelés felvétele után megkérdezte, mennyire legyen átsütve a hús. 


Nagyjából húsz perc alatt készült el a hamburger, ami az összetevőket tekintve szerintem teljesen korrekt időtartam, és simán megérte ennyit várni. Pedig a buci elsőre kicsit megijesztett, valahogy túl puhának, felfújtnak tűnt. Viszont a látszat csalt, mindössze arról volt szó, hogy más típusú, mint amit a legtöbb helyen használnak, de végül íz és állag tekintetében is bejött. Össze lehet nyomni, így könnyű kézbe fogni, persze egy ennyire megpakolt hamburgert még ezzel együtt is igazi kihívás viszonylag kulturáltan megenni. De ez a kaja nem is a finomkodásról szól, hanem a hedonista húspusztításé a főszerep. Nem tudtam az egyes összevetőket külön-külön ízlelgetni, de az összhatás igazán remek volt. A húsok tartalmassá tették a burgert, természetesen végig ezek domináltak, a szószok garantálták, hogy ne legyen száraz, a jalapeno pedig biztosítottá a kellő mértékű csípősséget. Egyedül a sajt nem tudott érvényesülni a nagy forgatagban, ezért viszont a szuper köret maximálisan kárpótolt.


Kértem ugyanis egy adag cheddar szószos - baconös házi sült krumplit (550 Ft) is, ami egyszerű ötlet, de zseniális! Fogják az alapból is finom krumplit, meglocsolják az olvasztott sajttal, bacon kockákat szórnak rá, és ezzel még jobbá, izgalmasabbá teszik. Ez a köret tökéletesen passzolt a hamburgerem mellé, azt pedig talán mondanom sem kell, hogy nem maradtam éhes.


Ha valamiért mégis bizonytalanok lennétek a PeP Burgerrel kapcsolatban, vagy az árakat tartanátok magasnak, akkor a hely két állandó akciója talán meghozza a kedveteket. Az egyik abból áll, hogy 15 és 18 óra között minden ételre és italra jár 20% kedvezmény, a másik részleteit pedig az alábbi fotón láthatjátok: 


Facebook: Pep Burger
Cím: Budafoki út 35.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-23:00