2016. augusztus 26., péntek

Nagyi Palacsintázója

Éjjel-nappal nyitva tartó palacsintázó-hálózat? Azért ez elég jól hangzik. Már csak az kell, hogy a palacsinta jó legyen, de ez közel egy sem olyan bonyolult kaja, aminek az elkészítéséhez sztárszakácsokra lenne szükség. A választék bőséges, sós és édes ízekből is elég sok van, a klasszikusok kedvelői és az extrább összeállításokra vágyók is megtalálják itt a számításukat. Az árak valamivel ugyan drágábbak az átlagnál, de még mindig nem vészesek.

Nagyi Palacsintázója - csirkés-brokkolis palacsinta


Egy kakaós és egy túrós palacsintát választottam a hagyományos verziók teszteléséhez, egy kókuszkrémest a nem mindenhol kaphatóak közül, és egy csirkés-brokkolisat a sós változatokból. Ez utóbbit kóstoltam meg először, és abszolút rendben volt. A darált csirkehús és a brokkoli keveréke egészen tartalmas, ízletes és jól passzol a tésztához. Főételnek azért önmagában persze kevés lenne, de remek döntés azoknak, akik szeretik a desszertet is hússal kezdeni. Ezután az édes palacsintákat tüntettem el, és hosszas elemzésre nem voltak érdemesek, viszont simán besorolhatóak a "teljesen korrekt" kategóriába. A töltelékek valószínűleg nem a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülnek, de legalább nem spórolnak velük, és így jól érezhető az ízük.

Nagyi Palacsintázója - édes palacsinták

A Nagyi palacsintázója nem egy fine dining desszertező, itt nem akarják a kaját gourmet szintre emelni, vagy mondjuk zabpehelyliszttel egészségessé tenni és ezzel nincs is semmi baj, hiszen így tényleg olyan ízekben lesz részünk, mintha a nagyi készítette volna. A tészta nem frissen sül, de cserébe akkor sem kell sokat várni, ha nagy a forgalom, és az ételszag sem jelent veszélyt a ruhánkra.

Tipp: a Batthány téri egységben érdemes az emeletet választani, főleg télen, mert olyankor remek a kilátás. A teraszon viszont könnyen előfordulhat, hogy evés közben megtalál néhány pénzt kéregető hajléktalan. Ez persze nem a hely hibája, hanem a környék sajátossága.

Nyitva tartás:
H-V: 9:00-19:00