2016. április 21., csütörtök

El Bigote

Volt már olyan, hogy pár sör után (vagy még előtte) jártad a belvárost, és ettél volna valamit, de már untad a sok egyforma gyrost? Esetleg csak úgy napközben megkóstoltál volna valami újdonságot mondjuk a Király utca környékén, viszont nem akartál túl sokat költeni egy street food-ra? Ilyen esetekben remek választás az El Bigote, ahol 890-ért, olyan szuper mexikói tortillát kapsz, ami köröket ver a legtöbb török étkezde hasonló árkategóriájú kínálatára. 

Mindezt úgy, hogy a kaja pár perc alatt elkészül, és végig a szemed előtt zajlik az összeállítása. Kiválasztod, hogy milyen húsból szeretnéd (a csirke, a marha és a chorizo tartozik a 890-es kategóriába, a serrano sonkával felszerelt verzió pedig 1490 forintba kerül), és már pakolják is az összetevőket a jókora tortillalapra, amit aztán feltekernek, és indulhat a falatozás. A húson kívül még pár szem szétmorzsolt nachos, kukorica, bab, sajt, jégsaláta, pirított hagyma és többféle szósz kerül a cuccba, a végeredmény pedig valahogy így néz ki.

El Bigote - marhahúsos tortilla

A tortilla behajtott vége miatt alapból nem túl látványos kaja, de pár harapás után már izgalmasabban fest:

El Bigote - marhahúsos tortilla

A hozzávalók remek egységet alkotnak, semmi sem veszik el teljesen, de leginkább a marhahús és az öntetek ízét éreztem, ez a keverék pedig igazán bejött. Az is kifejezetten tetszett, ahogy a hagyma és a nachos szolid ropogást csempésztek minden egyes falatba. A tortilla stabilan egyben tartja a benne lévő finomságokat, ennek köszönhetően nem kell attól félni, hogy sétálás közben széthullik vagy kicsöpögnek belőle a szószok. Tehát az El Bigote kajája kulturáltabban elfogyasztható egy átlagos gyrosnál, és az adag méretét tekintve is jobb vétel. Laktató, finom, gyors, és még az egészséges étrendre odafigyelőknek sem okoz álmatlan éjszakákat. Külön öröm, hogy már négy helyen is kapható, és kiszállítást is terveznek.

Facebook: El Bigote
Címek:
VII. Király utca 1/B;
VI. Podmaniczky utca 20;
IX Ráday utca 24;
VI. Teréz Körút 10. 
Nyitva tartás:
Üzletenként eltérő, itt megtalálhatóak a pontos adatok.