2016. február 16., kedd

Szigetfutás

Elhatároztad, hogy idén rendszeresen fogsz sportolni, de nincs hozzá elég motivációd? Szívesen részt vennél egy szervezett futáson, ahol mérik az idődet, de a nagy versenyek túl drágák és túl sok kötöttséggel járnak? Akkor a Szigetfutás pont Neked való - ahogy mindenki másnak is, aki szeret futni!


Minden hónap első szombat délelőttjén vidám társaság gyűlik össze a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda környékén, hogy lefussanak egy szigetkört. Van rajtszám és időmérés is, mégsem nevezhető versenynek az 5,3 km-es táv teljesítése, hiszen a résztvevők nem egyszerre rajtolnak. Mindenki az előző havi eredményének megfelelő időpontban indul, így az elsődleges cél a saját rekord megjavítása lehet. A hendikepes rendszernek (miszerint a gyorsabbak később, a megfontoltabbak pedig korábban kezdik meg a kört) köszönhetően nagyjából egyszerre érnek célba a futók. Pontverseny is van, ahol a teljesített körért 1, az új legjobb időért pedig 3 pont jár, így nem a leggyorsabb, hanem az önmagához képest legtöbbet javító résztvevő kerül a lista élére. Ezt a listát persze senki nem veszi véresen komolyan, ezek az alkalmak inkább a családias hangulatról és a közös mozgásról szólnak. Ezért a futás utáni tombola állandó program, de októberben például az egyik futó tortával készült, hogy legyen mivel ünnepelni az esemény Facebook-oldalának 1000. like-ját. 


Ha kedvet kaptatok a részvételhez, akkor a következő alkalomra (március 6. - ezúttal kivételesen vasárnap lesz a szombati munkanap miatt) érkezzetek 10 óra körül (akik először jönnek 10:20-kor rajtolnak), és 2000 forinttal készüljetek. Ennyibe kerül ugyanis a Szigetfutás egy naptári évre, ez az összeg pedig igazán baráti figyelembe véve a hangulatot, a rendszeres mozgásra való motivációt, és azt, hogy így könnyen nyomon tudjátok követni a teljesítményetek alakulását. Szóval irány a sziget, futásra fel!

Facebook: Szigetfutás (A bejegyzés képei is innen származnak)
Honlap: futni.hu