2016. február 11., csütörtök

Magvacska

Van a Fehérvári úti vásárcsarnokban egy szuper, eldugott kis bolt, ahova folyamatosan visszajárok, és úgy gondoltam, érdemes lehet a blog olvasóinak figyelmét is felhívnom rá. Az első emelet Allee-hoz közelebb eső részéről indulva a két savanyúságos stand után kell jobbra befordulni, és ezt a táblát keresni:


Persze csak akkor, ha szeretnétek jó minőségű aszalt gyümölcsöket, magvakat vagy gabonaféléket vásárolni, a Magvacskában ugyanis főleg ezek kaphatóak. A választék minden kategóriában elég széles, igazán kellemes látványt nyújt, ahogy a polcokon egymás mellett sorakoznak a mindenféle finomsággal megrakott vödrök. Ezekből a vásárló magának válogathat, de, ha ti is olyan rosszul saccoltok, mint én, és fogalmatok sincs mennyi a 100 gramm, akkor nyugodtan forduljatok az eladókhoz, nekem mindig készségesen segítettek.


Az árak az átlagosnál valamivel alacsonyabbak, és még sosem volt okom panaszkodni az itt vett cuccok ízére. A cukormentes aszalt almakarika (265 Ft / 100 gramm) például nagyon finom, de a Magvacska extra diákcsemegéjét (315 Ft) még ennél is jobban szeretem. Nem gagyi, nincs teleszórva mazsolával és földimogyoróval, hanem bőven van benne mindenféle olajos magból. Az alábbi kép jól szemlélteti a különbséget az átlagos, bolti verzióhoz képest:

diákcsemege egy hipermarketben és a Magvacskában
A fentieken kívül az itteni aszalt szilva (175 Ft) is különösen szuper: nem valami száraz, nehezen rágható cucc, hanem friss, puha és a belseje kissé lekvárszerű. De bőven tudnám folytatni a sort, hiszen minden, amit itt kóstoltam kifejezetten jó minőségű volt. Az édesszájúak számára is árulnak remek rágcsálnivalókat: a különböző, csokival bevont magvak közül az étcsokis törökmogyoró (300 Ft) a kedvencem. Arra azért érdemes vigyázni, hogy a sok finomság láttán ne essetek túlzásba, mert saját tapasztalatból tudom, hogy igen könnyen össze lehet itt válogatni egy többezres csomagot. Viszont, ha csak az esti film közben ennétek valamit, akkor 1-2 zacskó chips áráért biztosan találtok valami egészségesebb és táplálóbb nassolnivalót.

Facebook: Magvacska
Cím: Kőrösy József u. 7-9 (Fehérvári úti vásárcsarnok, I. emelet)
Nyitva tartás:
H: 7:00-17:00
K-P: 7:00-18:00
SZ: 8:00-14:00