2015. október 25., vasárnap

Ahoy! Csokoládé és Limonádé bár

Az ősz beköszöntével egyre kevésbé vonzó program a belvárosi teraszokon limonádézni vagy jegeskávézni. Persze ilyenkor is jó ötlet kimozdulni otthonról és beülni valahova, de a poharakba a hideg üdítők helyett már inkább forralt bor vagy forró csoki kerül. Az Ahoy! mindkét szezonra felkészült, jeges és meleg italok bőséges sokaságával várják a vendégeket.

Ahoy! Csokoládé és Limonádé bár

A hely kívülről kicsinek tűnik, de az emelettel együtt azért elég tágas, több, mint tíz asztalnál lehet leülni. Az itallapot böngészve örömmel nyugtáztam, hogy itt a forró csoki nem pusztán egy kávézó kínálatának része, hanem a választék egyik alappillére. Két-, három,- vagy négydecis méretben lehet kérni (790 Ft – 1190 Ft), fehér,- tej,- vagy étcsokoládéból, és ezeken felül még sokféle extra választható. A fűszeres, magvas (99 Ft), gyümölcsös, mogyoróvajas (149 Ft) plusz ízesítések és az öntetek (99 Ft) segítségével mindenki szabadon állíthatja össze a számára legszimpatikusabb italt. Rengeteg lehetséges variáció van, de szerintem nem érdemes túlzásba esni, nehogy aztán a kiválasztott ízek kiüssék egymást. Én egy szimpla chilis-étcsokis verziót kértem, és kifejezetten elégedett voltam az eredménnyel. A kiszolgálólány megjegyezte, hogy, ha túl csípős lenne, akkor szóljak, és készít egy újat, ami igazán szimpatikus gesztus, de szerencsére nem volt rá szükség. A chilit minden kortyban éreztem, de pont annyira, hogy ne legyen sok belőle, ne égesse a torkomat, így pedig frankón feldobta az étcsoki amúgy is remek, erősen kakaós ízét.

Ahoy! Csokoládé és Limonádé bár - chilis forró csoki

Az Ahoy! választékában szerepel még sokféle limonádé, tejturmix, és smoothie is, a célközönséget pedig valószínűleg a fiatalabb korosztály alkotja. Erre utal a színes, vidám berendezés, a csíkos szívószál és az asztalokon palackpostaként megtalálható itallap is. Nem nagy dolgok ezek, mégis összeáll belőlük egy egységes koncepció, ami illik az itt kapható italokhoz, szóval nem is kell ennél több. Szimpatikus hely, nem túl olcsó, de cserébe szuper forró csokival – nekem ennyi simán elég, hogy legközelebb is beüljek, ha erre járok. Nyáron pedig biztosan ki fogom próbálni az egyik limonádéjukat is.

Ahoy! Csokoládé és Limonádé bár - itallap

Cím: Papnövelde utca 3.
Nyitva tartás:
H-V: 9:00-22:00