2018. július 6., péntek

Wienerwald

Van az úgy, hogy nincs kedvem vagy időm kimozdulni otthonról, és elmenni az egyik helyre, ami szerepel a listámon, mégis szeretnék kipróbálni valami újat. Ilyenkor szoktam elkezdeni a házhozszállítós éttermek honlapját böngészni, de sajnos hiába van belőlük sok, nem túl változatos a kínálatuk. A pizzák többsége átlagos, és az esetek nagyobbik részében a magyaros kaják sem érik el azt a színvonalat, ami a klasszikus beülős helyekre jellemző. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen az ételek frissen elkészítve és azonnal tálalva tudnak a legjobbak lenni, a szállítás ritkán tesz jót nekik. Ezért vagy vállalom a kényelemmel járó kompromisszumot, vagy olyan fogást választok (például thai vagy indiai kaját), amivel kapcsolatban jóval kevesebb összehasonlítási alapom van.

Most is hasonlót terveztem, de túl csábító volt a gondolat, hogy a Wienerwaldból grillcsirkét is lehet rendelni. Na, nem azért, mert ez annyira különleges étel lenne, de nem nehéz jól elkészíteni, és talán az utazást sem sínyli meg nagyon. A német hálózat már 2012 óta jelen van Magyarországon, mégsem igazán ismert, pedig gyorsétteremhez képest egész széles a kínálatuk. A különböző pácokkal elkészített grillcsirkéken kívül vannak még rántott illetve sült csirkerészek, egytálételek, wrapek, hamburgerek, saláták, és levesek illetve napi menü is. Szóval az étlap nem merül ki a tipikus gyorskajákban, hagyományos ételek terén is van miből válogatni.


Egy bajos tyúkhúslevest (790 Ft), és egy fél édes-chilis borsos csirkét (1490 Ft) rendeltem káposztasalátával. A futár 45 perc múlva csengetett, még melegen, és alaposan becsomagolva kaptam meg az ebédemet. A levessel különösen biztosra mentek, annyi fóliával tekerték körbe a dobozt, hogy szerintem egy kisebb karambolt is könnyedén átvészelt volna. A hússal már kevésbé voltak bőkezűek, abból csak pár falat jutott, de elegendő tészta és zöldség volt a lében ahhoz, csillapítsa a hiányérzetet. Ízre az átlagos húsleves szintjét hozta, sem pozitív sem negatív értelemben nem tudok róla semmi különöset mondani.


A csirke finom és puha volt, a fűszerezést pedig nem vitték túlzásba. Az édes-chilis pác lehetett volna egy kicsit erőteljesebb, de azért így is kellően ízletessé tette a húst. Ugyan ez az étel sem nyújtott semmi extrát, de teljesen rendben volt, és pontosan azt kaptam, amire számítottam. Ha valami különlegességre vágynék, akkor úgysem grillcsirkét rendelnék, viszont ez számomra kifejezetten olyan kaja, ami otthon, evőeszköz nélkül elfogyasztva esik a legjobban, és mivel nem a Wienerwaldon kívül nem tudok olyan házhozszállítós helyről, aminek szerepelne a kínálatában, valószínűleg máskor is fogom még őket választani.
Nyitva tartás:
H-SZ: 8:00-22:00
V: 10:00-21:00