2017. november 11., szombat

Che Che Bistrocafé

Miközben a hamburger gyors ütemben válik egyre népszerűbbé; a büféken és food truck-okon túlnőve már sok hagyományos étterem kínálatába is bekerül, van olyan hely, ami éppen azzal igyekszik felhívni magára a figyelmet, hogy kiemeli: az itt kapható szendvicsek “nemburgerek”.

A Che Che Bistrocafé honlapján magyarázatot is találunk a kategória fura nevére: a fő különbség a hamburgerek és az ő ételeik között, hogy édeskés ízű, klasszikus buci helyett rozslisztből készült zsemlét használnak, amibe nem darálva, hanem egy darabban teszik a húst. Ez azért nem tűnik olyan hatalmas eltérésnek, de én vagyok rá a példa, hogy a marketingfogás működik, hiszen egy újabb burgerezőre nem kaptam volna fel a fejem, így viszont egyből érdeklődni kezdtem.

(sajnos csak utólag tűnt fel, hogy a fényviszonyok nem kedveztek a fotóknak, a szendvics a valóságban ennél lényegesen jobban nézett ki)

Igazából úgyis teljesen mindegy, hogy hamburgerről vagy nemburgerről beszélünk, a felesleges kategorizálásnál sokkal fontosabbak az ízek. A Che Che választéka pedig nem túl nagy, de annál izgalmasabb, a kilencféle szendvics közül sokáig 4-5 is játékban volt nálam, míg végül a kecskesajtos (1490 Ft) lett a befutó. Ebbe a sajton kívül pirított dió, házi szósz és egy jókora adag rukkola kerül - tehát húsmentes összeállításról van szó, mégis elég intenzív ízvilággal bír ahhoz, hogy ez ne legyen negatívum.


A kecskesajt alapból sem egy visszafogott hozzávaló, és itt nem is spóroltak vele, szóval a krémes állaga illetve a karakteres íze minden harapásnál érezhető. Ezt remekül egészíti ki a ropogós dió, valamint az enyhén fanyar rukkola. Utóbbiból ez a mennyiség normál esetben már túl sok lenne, itt viszont tényleg szükség van rá, hogy labdába tudjon rúgni a többi összetevő mellett. Az arányok tehát jók és a zsemle is szuper. A külseje ropogós, belül puha, de nem ázik szét, és érződik rajta, hogy tényleg rozsliszt van benne, ennek köszönhetően tartalmasabb, laktatóbb az átlagos buciknál.

Köretnek hagymakarikát (490 Ft) választottam, aminek a panírja az ideálisnál több olajat szívott magába, a mellé kapott házi szószba mártogatva viszont nem éreztem túl nehéznek, nem feküdte meg a gyomromat. Ez az adag teljesen elég volt, és a különleges ízeket illetve a minőséget tekintve az árat is korrektnek tartom. Egyébként az egyszerűbb szendvicseket már 990 forintért meg lehet venni, hétköznap 11-től 14 óráig pedig plusz 390-ért leves is jár hozzájuk, ami egy elég jó kis ebédajánlat.

Nyitva tartás:
H-SZ: 10:00-22:00
CS-SZ: 10:00-23:00
V: 10:00-22:00