2016. december 11., vasárnap

Legelő Salátabár

Salátáról sem mostanában volt szó a blogon, pedig viszonylag gyakran szoktam enni, viszont szinte mindig itthon készítem el. Gyorsan, minden különösebb konyhai tudás nélkül össze lehet dobni, és, ha jó helyen vásárolunk be, akkor olcsón megúszható. Néha mégis megengedem magamnak azt a luxust, hogy inkább egy kész salátát válasszak, most éppen a Legelő Salátabár hívta fel magára a figyelmemet azzal, hogy házhoz szállítanak és a fix összeállítások mellett szabadon lehet legózni a számtalan összetevőből.

Az étlapon található tételek is szimpatikusak voltak, de a saját mixelési opció sokkal jobban izgatta a fantáziámat, szóval egyből a felhasználható alapanyagokat kezdtem vizsgálni. Ezek kategóriákra vannak bontva (pl.: zöldség, gyümölcs, hús), így a nagy választék ellenére is könnyű kiigazodni köztük. Mindegyiknél fel van tüntetve, hogy mekkora mennyiséget takar egy adag, és természetesen ennek a többszöröse is kérhető. Ahogy változtatjuk a saláta összetevőit, folyamatosan láthatjuk az aktuális verzió kalóriatartalmát (szénhidrát, fehérje, zsír bontásban), valamint azt is, hogy mennyi van benne az egyes vitaminokból és ásványi anyagokból. Ezt azért tartom remek ötletnek, mert szerintem az étterem célközönségének jelentős része odafigyel ezekre az adatokra. 


Az általam megálmodott saláta az alábbiakból állt: balzsamecet, bacon, jégsaláta, csirkemell, kéksajt, pirított tökmag, zöld olíva, főtt cékla, jégcsapretek - mindez összesen 1910 forintba került. Gondolom most sok olvasó felhördül, hogy “basszus, majdnem kétezer egy salátáért”, és részben igazuk is van, hiszen ez valóban nem olcsó, de:
  • nem kell elmenni bevásárolni
  • a piacon amúgy is furán néznének, ha mondjuk csak 100 gramm paradicsomot kérnék
  • még azt a rövid időt sem szükséges az elkészítéssel tölteni

Mindössze az ajtót kellett kinyitnom annak érdekében, hogy egy kifejezetten laktató, finom és egészséges kaja kerüljön az asztalomra, ezt a kényelmet pedig meg kell fizetni. A honlapon egyébként 30-90 perces szállítási idő van feltüntetve, és még extra csúszást is jeleztek, ehhez képest 45 perc alatt ideért a futár, ami teljesen átlagos sebesség. A saláta egy egyszerű kartondobozban érkezett, a “tálalást” pedig nem gondolták túl. Beleszórtak mindent, amit kértem (az öntetet külön tasakban), aztán egy kicsit összekeverték, bár ez már lehet, hogy útközben történt. 

A olíva vizes íze csalódást okozott ugyan, a többi hozzávaló viszont remek volt, friss zöldségek, ízletes húsok és baromi jó kéksajt került a dobozba. Ez az összeállítás simán kitett egy főétkezést, innen nézve már közel sem olyan vészes az ára. Persze, ha több adagot szeretnétek, akkor sokkal jobban megéri rászánni a fáradságot az otthoni elkészítésre, viszont, ha nincs kedvetek vagy időtök kimozdulni és meglepnétek magatokat valami extrábbal, akkor szerintem érdemes egy pillantást vetni a Legelő Salátabár kínálatára. Húsimádók és vegák egyaránt találnak itt fogukra valót, az étlapon a salátákon kívül szendvicsek, napi leves, desszert és juice-ok is szerepelnek.
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-22:00 (rendelésfelvétel: 21:45-ig)