2016. május 21., szombat

Thai Fagylalt

Mi jut eszetekbe Thaiföldről? Csípős ételek, masszázs esetleg box? A fagyi eddig nekem sem illett ebbe a sorba, ezért eléggé meglepődtem amikor megláttam a Baross utca Szabó Ervin könyvtár előtti részén a képen látható kis bódét, de egyből tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom.


Egy adag 750 forintba kerül, ami soknak tűnhet, de mindjárt másképp fest a dolog, ha figyelembe vesszük, hogy a mennyiség 20 deka, azaz nagyjából 4 klasszikus gombócnak felel meg. A fagyialapon kívül jár még két feltét (főleg gyümölcsök és édességek közül lehet válogatni), öntet (csokis, karamellás, epres vagy áfonyás), tejszínhab és egy roletti, szóval megadják a módját a körítésnek. A legizgalmasabb mégis az, ahogy a thai fagyit a vevő szeme láttára készítik el: az alapkrémet (amiből van laktózmentes is) a felaprított extrákkal együtt egy jéghideg fémlapra öntik, ahol ez a keverék másodpercek alatt megdermed, ezután csíkokra vágják és tekercseket formáznak belőlük, a végeredmény pedig így néz ki:


Nem csak dekoratív és különleges, hanem finom is. A fagyi krémes, ízletes, a feltétek pedig tényleg azok, amiket a nevük jelez (vagyis a sport szelet például nem valami rumos-kakaós aroma, hanem konkrétan magát a csokit dolgozzák bele a masszába), így egyáltalán nem meglepő, hogy nem okoznak csalódást. Miközben ettem, az jutott eszembe, hogy ez lehet az ideális "randidesszert". Elmondom miért: választotok egy-egy feltétet (így az is rögtön kiderül, mennyire passzol az ízlésetek :) ), az adag kettőtök számára is simán megfelelő (hiszen még mindig jut 2-2 gombócnyi fejenként), és lényegesen maradandóbb, különlegesebb élmény, mintha szimplán csak fagyizni vinnétek a partnereteket. Érdemes tehát kipróbálni a hűs édesség thaiföldi verzióját, hiszen látvány és íz tekintetében is megéri az árát.

Facebook: Thai Fagylalt
Honlap: www.thaifagylalt.hu
Cím: Baross utca 10.
Nyitva tartás:
H-V: 10:00-20:00