2018. április 25., szerda

Kyros Gyros

Az a baj, hogy a budapesti gyros-osok listája két, egymástól elkülönülő csoportra bontható:
  • közel van hozzám, vagy legalább útba esik munkából hazafelé
  • jó gyros-t készítenek
    (illetve van egy harmadik halmaz is, de azokkal inkább nem foglalkozok, amik messze vannak, és a kajájuk sem jó) 

Szóval hiába ez az egyik kedvenc street food-om, ritkán szoktam enni. Ezt a problémát nem oldja meg a Kyros Gyros sem, hiszen az ő környékükön sem gyakran járok, de legalább olyan gyros-t adnak, ami simán megéri a kitérőt. Pedig nincs semmi nagy varázslat, az összetevők listája szinte teljesen ugyanaz, mint máshol. Mindössze a pár darab sült krumpli jelent pluszt az átlaghoz képest, de nem hiszem, hogy ezen múlna a dolog, inkább az alapanyagok minőségéből fakadhat a különbség.


A görög stílust képviselik, szóval pitából nem az arab vagy török helyeken megszokott típust használják, hanem egy frissebb, puhább és finomabb változatot. A hús nem száraz, hanem omlós és a szolid fűszerezés ellenére is ízletes, illetve a szószok is nagyon rendben vannak. Ez tényleg egy tisztességes gyros, amire nem csak egy kocsmatúra közben jöhet számításba, hanem bármikor. A 720 Ft egyszerűen szuper ár érte, finomabb és laktatóbb is az átlagnál, a körúti arab büfékkel kapcsolatban pedig nem vagyok teljesen naprakész, de szerintem azok sem lényegesen olcsóbbak ennél. 

Mostanában nem jártam a Kerkyrában, de úgy emlékszem, hogy az ottani gyros talán egy kicsivel még ennél is jobban ízlett, viszont ez inkább ízlésbeni különbség, mindkét helyen remek minőségű kaját lehet kapni. Nektek melyik a kedvencetek?
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-21:00