2016. augusztus 16., kedd

Pearl Cafe

A legtöbb gofrit árusító helyen az alaptészta hasonló,és ezt lehet különböző irányokba tuningolni az éppen megkívánt feltétek összeválogatásával. A Pearl Cafeban is hasonló a helyzet, de annyiban továbbgondolták a megszokott képletet, hogy itt már a tészta esetében is tízféle ízesítés (például mákos, kókuszos vagy oreós) közül választhatunk. Ha ehhez hozzávesszük a 15 különböző extrát, amikből egyszerre többet is lehet kérni, akkor gyors matekozással kijön, hogy a létrehozható verziók száma egészen pontosan rengeteg.

A kínálat főleg édes ízekből áll, de azért van pár sós alapanyag is (így a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják például a virslis-baconös gofrit), valamint gluténmentes változat is kapható. Árak tekintetében a tészták 150 és 390, a feltétek pedig 120 és 250 forint között mozognak. Én a nutellával megkent klasszikus tésztás (150+250 Ft), illetve a mákkal megbolondított tésztájú, vaníliapudinggal feldobott verzió (320+120 Ft) mellett döntöttem.

Pearl Cafe - nutellás gofri

Pár perc alatt el is készültek, és örömmel nyugtáztam, hogy ezúttal végre nem valami nutellának hazudott olcsóbb mogyorókrémmel van dolgom, hanem tényleg a Ferrero termékét használták fel, ráadásul nem is spóroltak vele. Innentől kezdve tudtam, hogy nagy baj már nem lehet. A tészta átlagos méretű és korrekt, szolidan édeskés ízű, nem egy gourmet cucc, de tökéletesen hozza a 150 forintért reálisan elvárható szintet. A másik összeállítás jobban izgatta a fantáziámat, és szerencsére az sem okozott csalódást. Abban bíztam, hogy a mák és a puding együttesen egy mákos gubára hajazó ízvilágot eredményez majd, ez pedig így is lett. A puding nem túlzottan édes, így a tésztába kevert mák is tud érvényesülni, csukott szemmel is felismerhető lenne.

Pearl Cafe - mákos-vaníliapudingos gofri

Annak ellenére, hogy csak egy könnyű ebédet követő desszertet terveztem, a két, egy-egy feltéttel ellátott gofri kellemesen eltelített. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy teljes étkezést is tudnak pótolni, de, ha előtte rendesen bekajáltatok, akkor érdemes visszafogottan rendelni, mert ez a cucc egy édességhez képest egész tartalmas. Egyébként a Pearl Caféban kapható még fagyi, kávé, turmixok, szendvicsek illetve különféle reggelik is, szóval nem csak akkor érdemes idelátogatni, ha desszertre vágytok.

Facebook: Pearl Cafe
Cím: Lónyay utca 3.
Nyitva tartás:
H-P: 7:30-21:00
SZ-V: 9:00-21:00