2016. augusztus 11., csütörtök

Panineria

A legutóbbi bejegyzésben azt mutattam meg, hogy a Oktogontól pár percre nagyjából egy ezresért milyen király gyros kapható. Viszont még ennyire sem feltétlenül kell eltávolodni a körúttól, ha korrekt áron szeretnétek minőségi street food-ot enni. A Panineria ugyanis konkrétan az Oktogonon van, és a szendvicseik többsége 1280 forintba kerül.


Már a bejárat előtt két jókora, képekkel ellátott tábla hirdeti a kellően sokszínű választékot: csirkés, halas, tarjás, marhás és vega szendvicset is kérhetünk. Ezeket a megszokott üdítőkön túl kézműves sörökkel is le lehet kísérni, és persze kávé, illetve desszert is kapható.




A helyre belépve egyből feltűnt, hogy itt aztán jól ki van találva a design. Nem álltak meg az "itt legyen a pult, ott meg az asztalok, és mehet pár dísz a falra" szintű ötletelésnél, hanem egy beltéri utcarészletet hoztak létre. A vendég fedett helyen van, a konyha kialakításának, a padoknak és az egyéb berendezési tárgyaknak (például tűzcsap) köszönhetően mégis könnyedén azt érezheti, hogy egy food truck előtt áll. Látszik, hogy minden egy átgondolt koncepció része, így azon már meg sem lepődtem, hogy a terijaki csirkés wrapomat saját mintás csomagolópapírban kaptam kézhez. (Az viszont igen, hogy sem hivatalos Facebook oldaluk, sem honlapjuk nincs.)



Az első kellemes meglepetést a méret okozta, hiszen a legtöbb hasonló szendvicsezőben csak mérsékelten szoktam jóllakni, itt viszont egészen emberes adagot adtak. Az első falat után már az összetevők minőségében sem kellett kételkednem: a sajt tényleg egyértelműen cheddar, lágy és krémes, mégis erős ízű. A csirke jól átsült, nem zsíros, de nem is száraz, valahogy így kell ezt tökéletesen csinálni. A zöldségek kaptak egy kis pirítást, hogy ne legyenek teljesen nyersek, de még bőven ropogósak maradjanak, és ez például a sárgarépának kifejezetten jót tett.


A barna rizzsel illetve a terijakival kiegészülve pedig az együttes ízhatás teljesen olyan volt, mintha egy jól elkészített ázsiai kaját tekertek volna bele a wrapba. A szósz mondjuk lehetett volna egy kicsit karakteresebb, és szerintem a teljes kiőrlésű wrap is jó ötlet lenne, ha már rizsből is barnát használnak, de ezek csak olyan apróságok, amiket hibának nem igazán neveznék, és biztosan nem fognak eltántorítani attól, hogy megkóstoljak egy másik szendvicset is, ha legközelebb erre járok.

Facebook: Panineria-Oktogon
Cím:Oktogon 4.
Nyitva tartás:
H-V: 10:00-22:00