2016. augusztus 21., vasárnap

Ízbisztró

Hiába nyílik egyre több kajálós hely Budapesten, még mindig viszonylag kevés közülük az olyan, aminek az egészséges ételek készítése lenne a fő profilja. Ez engem alapvetően nem szokott zavarni, mert heti egy-két alkalommal simán beleférnek a nem éppen diétás fogások is, de biztosan vannak olyanok, akiknek nincs ideje főzni, mégis szeretnének odafigyelni az étrendjükre. Nekik nincs túl sok választási lehetőségük, de a Batthyányi utcai Ízbisztró például egy remek opció.


A honlapjuk azt hirdeti, hogy nem használnak búzalisztet, cukrot, rizst, burgonyát, mesterséges ízesítőt és színezéket sem, ami kezdésnek egészen biztató. Az étlap nem túl hosszú, de változatos, vannak reggelik, tetszőlegesen összeállítható szendvicsek és saláták, a választék gerincét pedig a levesek és főételek alkotják, amik különböző kedvezményes menükben is kaphatóak. Ezek közül a legtöbb esetében mi válogathatjuk ki a menü elemeit, a leggazdaságosabb viszont a napi ajánlat, ami egy meghatározott kombinációt tartalmaz 1500 forintért. Ottjártamkor éppen a vöröslencse krémleves valamint a roston sült csirke volt terítéken. Utóbbihoz fokhagymás árpagyöngy és borsópüré járt köretként, illetve egy pohár almafröccs volt még a menü része.



A képeken látszik, hogy az adagok nem túl nagyok, egy komolyabb éhséget csak csillapítani tudnak, de megszüntetni nem. Viszont a minőségről már szerencsére sokkal pozitívabbakat tudok elmondani. A leves kifejezetten ízlett, nagyon bejött a kissé füstös (talán sajtnak köszönhető) íz. A natúr csirkemell nem a legkülönlegesebb fogás, de jól készítették el, és a köret szépen feldobta. A borsópüré ízletes, krémes állagú, az árpagyöngynek pedig igazán jót tett a megfelelő mértékű fokhagymás fűszerezés. Ha valakinek egy ilyen menü nem lenne elég (ami tényleg könnyen előfordulhat), akkor egy sütivel vagy szendviccsel kiegészítheti, és még úgy sem kell brutális számlától tartani.


Az Ízbisztró nem csak annyit tesz az egészségért, hogy diétás, mégis finom ételeket kínál elérhető áron, hanem különböző tematikájú főzőklubokat tartanak, és az ismeretterjesztésre is odafigyelnek. Ezt egyszerűen, mégis ötletesen teszik: a tálcákra kerülő papírlapon egy-egy hasznos alapanyag pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet, én például a zellerről olvashattam érdekességeket miközben ebédeltem. Azt hiszem, az ilyen típusú helyekből még elbírna párat a főváros. Ha kicsivel nagyobb adagokkal dolgoznának, akkor tényleg tökéletesnek tartanám az Ízbisztrót, de így is erősen ajánlom a kipróbálását.

Nyitva tartás:
H-V: 9:00-19:00