2016. július 26., kedd

Asztalka

A vendéglátóhelyeken kapható ételek és italok árát természetesen nem csak az előállítási költségük határozza meg, hanem sok más tényező van még, amik módosítják a végső összeget. Az egyik ilyen a környezet. Mert egy szelet sütit és egy kávét el lehet fogyasztani egy pultnál állva, papírtálcáról illetve műanyagpohárból is - vagy mondjuk így:



Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy ezzel körítéssel egészen más az élmény. Ezt persze meg is kell fizetni: a képen látható málnás mascarponetorta 750, a kávé pedig 490 forintba kerül, ami még azzal együtt is elég húzós, hogy mindkettő szuper. Mégis vannak olyan helyzetek, amikor érdemes ezt a luxust választani. Nyilván egy nagy családi összejövetelnél nem pont innen fogjátok megrendelni a két tálca süteményt, de ha az első randin vagy mondjuk egy évfordulón le akarjátok nyűgözni a partnereteket, akkor az Asztalka igazi ütőkártya lehet. 


Ahogy az ízlésesen és eszméletlenül hangulatosan berendezett belső helyiségbe léptek, egyből érteni fogjátok, hogy miről is beszélek. Ennyi régies, klasszikus bútornak és kiegészítőnek egy ilyen kis térben giccsesnek kellene lennie, itt valahogy mégsem ezt a hatást váltja ki. Inkább elegáns, de cseppet sem a feszengős fajtából, ahol rosszul érzed magad, ha nem öltönyben jöttél. És cuki! Nagyon ritkán használom ezt a szót, de az Asztalkára egyszerűen nem találok jobbat. 


Az itt eltöltött idő erejéig megszűnik a külvilág és elhalványulnak a problémák. Nagy szerencse, hogy nem csak a körítésre helyeznek hangsúlyt, hanem arra is, amit felszolgálnak. A torta lágy és krémes a málna frissítő ízével, a kávé pedig kellően erős, de egyáltalán nem keserű. Ha nem is heti szinten, de biztosan vissza fogok még járni ide, hogy mást is megkóstoljak.

Facebook: ASZTALKA
Honlap: www.asztalka.com
Cím:Döbrentei utca 15. (a templom mellett)
Nyitva tartás:
SZ-P: 15:00-19:00
SZ-V: 11:00-19:00