2020. január 21., kedd

KEG Sörművház

Ha nagyon kategorizálni kellene akkor a KEG Sörművházat a kocsmák közé sorolnám, de ez a hely valójában sokkal több annál: a sörkedvelők Mekkája! Az átgondolt koncepcióval kialakított Orlay utcai pincébe mindenkinek érdemes ellátogatni, aki csak egy kicsit is szereti ezt az italt. 32 sörcsapból folynak a különleges kisüzemi sörök, a választék pedig folyamatosan cserélődik. Világos vagy sötét? Ale vagy lager? Kellemesen keserű vagy inkább valami könnyed gyümölcsös? Bármelyik típus legyen a kedvenced, itt biztosan találsz neked valót és megismerkedhetsz pár igazi újdonsággal is.



Emellett az étlap is egészen ígéretes, ezért elhatároztam, hogy majd csak akkor fogok írni a KEG-ről, ha valamelyik kajájukat is megkóstoltam. Van napi menü, többféle állandó főétel és hamburgerek. Mivel az utóbbit már többször is láttam más vendégek előtt, és mindig jól nézett ki, ezért egy Baconburgert választottam. (Ez egyébként is olyan hely, ahol nehezebb italt választani, mint ételt.) Nem olcsó, hiszen a 2500 forintos árban a köret még nincs benne, de legalább a húst nem aprózzák el: 200 grammos pogácsát tesznek a buciba. Ezt pedig cheddar sajt, paradicsom, jégsaláta koktélszósz és persze sült bacon egészíti ki.



Amikor megkaptam, rögtön látszott rajta, hogy nem lehet vele nagy gond, és tényleg nem is okozott csalódást. Az erős ízű, nem túlfűszerezett marhahús illetve az egyszerre szaftos és ropogós bacon remek párost alkot, amit a többi összetevő sem ront el, a szósz is kifejezetten ízlett. Ez nem egy olyan hamburger, amit csak azért kérünk ki sörözés előtt vagy közben, hogy valami felszívja az alkoholt, hanem akkor is jó döntés, ha valaki kifejezetten enni jött ide.



Azt azért mégsem ajánlom, hogy kocsival gyertek, mert ennek a sörválasztéknak nehéz ellenállni, és kár is lenne kihagyni. A teljes listát végiginni elég húzás vállalás, de a kóstolgatást segíti a sörlottó, ami azt jelenti, hogy 2000 forintért 5 tetszőleges sörből kérhetünk 1-1 decit. Emellett rendszeresen tartanak itt kóstolókat, beszélgetéseket hazai főzdék képviselőivel és egyéb programokat, szóval nem csoda, hogy a tágas vendégtér esténként gyakran megtelik. Az utóbbi időben egyértelműen megnőtt az érdeklődés a kisüzemi sörök iránt, nagyon jó látni, hogy a KEG komolyan veszi ezt a témát, és tesz a további népszerűsítéséért is.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:30-23:00
CS-P: 11:30-00:00
SZ: 12:00-00:00
V: 12:00-23:00