2019. március 9., szombat

Komachi Bistro

A Don Doko Don is jó példa rá, hogy a japán gasztronómia jóval sokszínűbb, mint a sushi különböző változatai, a Komachi-ban pedig még többet ismerhetünk meg a felkelő nap országának ételei közül. A don-ok mellett például ramen-ek és curry-k is találhatóak a választékban, mindegyik többféle ízesítéssel.


A sok opció között a nagyon igényes, részletes leírásokat és fotókat tartalmazó étlap segített eligazodni, de még így sem volt könnyű a helyzet, hiszen túl sok étel tűnt érdekesnek. Szerencsére van kóstoló szett, illetve a legtöbb fogásból lehet mini adagot is kérni. Így a tonkatsu curry (1980 Ft) mellé egy mini miso rament (720 Ft) rendeltem. Ez utóbbi a ramenektől megszokotthoz képest tényleg kisebb adag volt, viszont még így simán kitett egy normál tányérni hagyományos levest. Alaposan tele volt házi készítésű tésztával és zöldségekkel, és nagyon bejött az alaplé fűszerezése.


Egy ilyen tartalmas első fogás után már egyértelmű volt, hogy nem maradok éhes, és a főétel még laktatóbbnak bizonyult. Az étlap szerint a japán curry lágyabb, kevésbé erős ízű, mint az indiai rokona, ezt pedig meg tudom erősíteni, azok is bátran kóstolják meg, akik nincsenek oda a nagyon fűszeres ételekért. A tonkatsu curry-nél egy nagy adag rizs tetejére rántott sertéscsíkokat tesznek, ami részben ismerős lehet, mégis jócskán eltér a nálunk megszokott rántott hústól. A panír vékony, nem olajos, hanem nagyon ropogós, a hús pedig igazán omlós.


A rizzsel és a szósszal együtt elég masszív mennyiséget tesz ki, miután itt megebédeltem, vacsorára is csak valami apróságot ettem. Legközelebb szinte biztosan valamelyik kóstoló szetett fogom kérni, hiszen úgy tűnik, a kis adagok esetében sem spórolnak, és úgy még több ételt ki tudok majd próbálni egyszerre. Attól pedig nem félek, hogy egyhamar megunom a választékot, hiszen rengeteg az izgalmas fogás.

Facebook: Komachi Bistro
Honlap: komachi.hu
Cím: Kertész utca 33.
Nyitva tartás:
K-C: 12:00-15:00, 17:00-22:00