Manapság már szinte a város minden részében gyorsan találhatunk leveses-szendvicses menüt kínáló helyeket, és ezeknek a többségében korrekt minőségű, finom kaját adnak, viszont kevés köztük az igazán kiemelkedő. A Bors még mindig biztos választás ebben a kategóriában, velük nem nagyon lehet mellélőni, de, ha észreveszek valami új helyet, ami mellett ráadásul gyakran el is megyek, akkor csak idő kérdése, hogy mikor fogom kipróbálni.
Az Allee mellett lévő Crudo-ban belépés után nem sok említésre méltót vettem észre, a koncepció és az árazás is a szokásos, a kínálat viszont az átlagosnál érdekesebbnek tűnt. A hasonló szendvicsezőknél gyakran olyan érzésem van, hogy véletlenszerűen összedobáltak néhány alapanyagot, és részben a szerencsén múlt, hogy ezekből végül valami finom jött össze, az itteni étlap tételeit viszont átgondoltabbnak, ínyencebbnek éreztem.
Ez a levesekben nem annyira mutatkozik meg, de azért a vargányához például remek párosítást jelentettek a gesztenyedarabok. Mivel krémlevesről van szó, nem túl látványos, viszont ízletes és tartalmas is. Önmagában még nem ért volna meg egy bejegyzést, a “Pulyka brie cranberry” szendvics megkóstolása után viszont változott a helyzet.
Az elnevezés nagyjából fel is sorolja az összetevőket: a friss, ropogós külsejű bagettbe mézes pulykahús, fűszeres majonéz, brie sajt és áfonyazselé került. A hús mennyiségére igazán nem lehet panasz, és nem is valami zsíros-mócsingos cuccot, hanem vékonyra szeletelt, sovány pulykát használnak. Más esetben talán még túl száraz is lenne, de ebben a szendvicsben nagyon frankón passzol a többi hozzávaló krémes állagához és édeskés ízéhez. Édeskés, de nem kimondottan édes, mert az áfonyát sem vitték túlzásba, így pont megfelelőek az arányok, és szuper a végeredmény. Nem olyan, mint egy őrülten hangzó. mégis működő összeállítás, inkább egy jól kitalált, alapos kísérletezés után megvalósított ötlet.
Az elnevezés nagyjából fel is sorolja az összetevőket: a friss, ropogós külsejű bagettbe mézes pulykahús, fűszeres majonéz, brie sajt és áfonyazselé került. A hús mennyiségére igazán nem lehet panasz, és nem is valami zsíros-mócsingos cuccot, hanem vékonyra szeletelt, sovány pulykát használnak. Más esetben talán még túl száraz is lenne, de ebben a szendvicsben nagyon frankón passzol a többi hozzávaló krémes állagához és édeskés ízéhez. Édeskés, de nem kimondottan édes, mert az áfonyát sem vitték túlzásba, így pont megfelelőek az arányok, és szuper a végeredmény. Nem olyan, mint egy őrülten hangzó. mégis működő összeállítás, inkább egy jól kitalált, alapos kísérletezés után megvalósított ötlet.
A többi szendvics is hasonlónak tűnik, így könnyen lehet, hogy azokat is meg fogom kóstolni. Ugyan a környéken sokfelé lehet jó menüt kapni, a Crudo-t mégis erősen ajánlom ha kipróbálnátok valami újat. A szendvicsek ára 1000-1300 Ft körül mozog, amihez plusz 400 forint a leves, és a kettő együtt kitesz egy átlagos mennyiségű (de átlag feletti minőségű) ebédet.
Nyitva tartás: