2018. február 21., szerda

Healthy Kitchen

Nemrég írtam a Fit and Health-ről, azóta pedig örömmel tapasztaltam, hogy a Lurdy-házban is nyílt egy nagyon hasonló hely. A koncepció ugyanaz, a Healthy Kitchen is az “egészséges gyorsétterem” kategóriába tartozik, és a kínálatot tekintve sincs nagy különbség: levesek, saláták, wrapek, hamburgerek, frissensültek és desszertek közül lehet válogatni - persze mindezek cukormentes és teljes kiőrlésű alapanyagokból vannak elkészítve.


Ahhoz képest, hogy egy plázában található kajáldáról van szó, viszonylag hangulatosra sikerült kialakítani kialakítani a teret. Persze nem olyan, mint egy klasszikus étterem, mégis van stílusa, és ez ebben a környezetben éppen elég. Az étlappal kapcsolatban pedig az a szerencsés helyzet állt fent, hogy akár csukott szemmel is választhattam volna, ugyanis tényleg minden egyes rajta szereplő kaja tetszett. Ez a döntést nem könnyítette meg, viszont így legközelebb is bőven lesz mit kipróbálnom.


A 1650 forintos, levesből (gaspacho vagy gyümölcs), roston sült csirkemellből és párolt édesburgonyából álló napi menü is jó ajánlatnak tűnt, de végül egy lazac steaket választottam, köretnek pedig sült édesburgonyát kértem. Ez összesen 2000 forintba került, amit korrekt árnak tartok egy átlagos gyorséttermi étkezéshez képest, hiszen nem a legolcsóbb kajákról van szó, és a minőség is teljesen rendben volt. Igazából ez nem egy olyan menü, aminél különösebb gasztronómiai bravúrokat lehet bemutatni, Healthy Kitchenben nem is cifrázzák a dolgot, egyszerűen csak jól készítik el és kész. Ebben az esetben inkább az az említésre méltó, hogy, ha megéhezünk bevásárlás közben, akkor egy sajtburger, pizza vagy szezámmagos csirke helyett akár lazacot is ehetünk, és mindössze pár perccel kell rá többet várni. Ez pedig csak azoknak rossz hír, akik eddig időhiányra hivatkozva váltasztották a kevésbé egészséges alternatívákat, hiszen az egészséges gyorséttermek terjedésével új kifogást kell majd találniuk. 

Nyitva tartás:
H-V: 10:00-21:00