2020. március 10., kedd

Crunchy

Nem lehet leírni a rántott húst! Könnyen azt hihetnénk, hogy ezzel a klasszikus és egyben unalmas kajával nincs értelme foglalkozni, de időről időre jön valaki, aki bebizonyítja az ellenkezőjét és új színt tud vinni a klasszikus receptbe. Most éppen Susánszky Ádám, a Zing Burger tulajdonosa indította be a Crunchy-t, ahol a rántott csirke kapott alapos ráncfelvarrást.


A menüre nézve egyből látszik, hogy gyakorlatilag egy KFC-alternatíváról van szó, itt is szendvicsekből, csirkeszárnyakból és boxokból választhatunk. Viszont a Crunchy-ban erősen ki van hangsúlyozva, hogy ökológiai tartású, szabadon nevelt, helyi termelőktől vásárolt táppal etetett csirkét használnak alapanyagként. Kíváncsi voltam, hogy mindez pusztán egy jól hangzó, fellengzős duma, amivel meg lehet indokolni a magasabb árat, vagy a különbség valóban érződik a végeredményen is. 


Egy nagy boxot kértem, amibe a 3 csirkerész mellett egy vajas toast, némi ecetes uborka és egy választható szósz tartozik. Mindez 2700 forintba kerül, ennyi pénzért egy gyorsétteremben már igazán jó minőséget várok el, és ennek a Crunchy simán meg is felelt. Nem sikerült jó képet készítenem az ételről, pedig a látvány sem volt utolsó, az ízek pedig abszolút meggyőztek. A hús és a panír is nagyon ízlett, már az első falat után érződik, hogy ez tényleg magasan a szokásos gyorséttermi szint felett van. Emiatt szívesen isteníteném a Crunchy-t, de azért van pár zavaró tényező, és azok mellett sem akarok elmenni.


Egyrészt a 15 perc körüli elkészülési idő önmagában még nem vészes, de túl kicsi a hely ahhoz, hogy kényelmesen lehessen várakozni. Ha három-négy vendég eszik és közben ugyanennyi vár a rendelésére, akkor máris tumultus alakul ki. Másrészt tényleg nagyon finom volt a kaja, de az árat még ehhez képest is magasnak tartom. Tényleg ennyit kell fizetni, ha rendes húst akarok enni? Lehet, de ebben az árkategóriában már minőségi hamburgerből is bőven van kínálat (akár éppen a Zingben), és akkor inkább azt választom. Viszont, ha valaki csirkét akar enni, és hajlandó a szokásosnál mélyebbre nyúlni a pénztárcájába, akkor a Crunchy-ban nem fog csalódni. 
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-18:00