2020. január 7., kedd

Kifli.hu

Az online bevásárlás ma már egyáltalán nem nagy szó, a legtöbb áruházláncnál van rá lehetőség, ezért amikor először olvastam a kifli.hu-ról, elég szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy van-e szükség még egy ilyen oldalra, de azért követtem a fejleményeket. A nyilvános tesztüzem elindulásakor a hírlevél és a honlap is figyelmeztetett rá, hogy még közel sem teljes a kínálat, aztán amikor megnéztem, ez konkrétan mit jelent, eléggé meglepődtem.


Arra számítottam, hogy csak próbaképpen lesz feltöltve néhány áru, ehhez képest nagyon gyorsan eldöntöttem: rendelni fogok. Tényleg vannak még foghíjas kategóriák, nem lehet minden terméktípus esetében sokféléből válogatni, de az már most is határozottan látszik, hogy ez a webáruház a különlegesebb választékkal tűnik ki a sorból. Például mostanában egyre jobban érdekelnek a kézműves sörök, ezért azokat néztem meg elsőnek, és egészen sokfélét lehet kapni, köztük jópár olyant is, amiket eddig csak külön a sörökre specializálódott boltokban láttam. Itt viszont ezeknek a beszerzését is össze lehet kötni az általános bevásárlással, és az összes terméket kiszállítják akár még aznap.


Vannak friss kenyerek és péksütemények jó pékségektől (Panficio il Basilico, Marmorstein), szemes kávé magyar és külföldi pörkölőktől (Casino Mocca, Lucky Cap, Warda), Mayer szörpök, vegán, gluténmentes és egyéb speciális élelmiszerek. Remélem, a jövőben főleg olyan irányba fognak bővülni, hogy még több kis hazai cég termékeit veszik majd fel a kínálatba, és így a kifli.hu olyan gyüjtőoldallá válik, ahol egy rendeléssel és egy szállítási költséggel lehet hozzájutni sokféle magas minőségű, különleges cucchoz.


A minimális rendelési összeg 5000 Ft, a szállítás díj pedig a kosár értékétől függ: 10000 Ft-ig 690-, 15000 Ft-ig 490-, afelett pedig ingyenes. Egyelőre csak Budapesten és Budaörsön működik a szolgáltatás, később bővül majd a lefedett terület. A kiszállítás időpontjánál egyórás intervallumot lehet kiválasztani, és ezzel kapcsolatban jött elő az egyetlen szépséghiba: a kértnél egy órával korábban érkeztek meg a futárok. Egyébként kedvesek voltak, mindent hiánytalanul, sérülésmentesen megkaptam és még egy üdvözlő levél is volt a csomagban. Az észrevételeimet nekik is megírtam, a választékot pedig folyamatosan figyelni fogom, mert biztosra veszem, hogy lesznek itt még érdekességek.

Facebook: Kifli.hu
Honlap: kifli.hu