2019. szeptember 17., kedd

Manu+

A Pizza Manufakturát már többször is dicsértem a blogon, mindig az első opciók között jut eszembe, ha jó pizzát akarok enni, viszont a tulajdonosok által nyitott új helyen eddig még nem jártam. Pedig a Manu+ már több, mint egy éve elindult, szóval éppen ideje volt pótolni ezt a hiányosságot.


Belépés után olyan érzésem volt, mintha nem először járnék itt, hiszen sok a Manufakturából már ismerős elem: a körítés például ugyanolyan minimál. Egy totál egyszerű helyiségben, evőeszközök nélkül ehetjük a kartonlapokon tálalt, nápolyi stílusú pizzákat. A feltétek a Manu+ esetében még olaszosabbak, és összesen nyolcféle verzió szerepel az étlapon, amik közül három 1500, a többi öt pedig 2000 forintba kerül. Ezek a vendégek előtt készülnek el pár perc alatt, és jó nézni, milyen egyszerűséggel történik mindez. A hosszú kelesztésű tésztára ráteszik a feltéteket, aztán az egészet betolják az 500 fokos kemencébe körülbelül egy percre, és már kész is.


A szalámis pizzát kóstoltam, vagyis a san marzano paradicsomból készült szósz tetejére napoli szalámi, mozzarella, olívaolaj, gomba, grana padano sajt és bazsalikom került. Az íze pedig hozta az erős közepes szintet… na jó, ez persze csak egy rossz vicc, a pizza elképesztően finom volt! Nehezen tudtam ezt elképzelni, de talán még a Manufakturához képest is előrelépést jelent, szóval jogosnak érzem a ‘+’-jelet a névben. A vékony és puha tészta ezen a szinten már természetes, viszont az önmagukban is szuper feltétek olyan frankón harmonizáltak egymással, hogy minden falat egy élmény volt. Oké, ez így leírva túlzásnak tűnhet, de kóstoljátok meg, és tudni fogjátok, mire gondoltam. Ezért a pizzáért kétezer forint nagyon jó ár, sok helyen ennél drágábban sem tudnak fele ilyen finomat készíteni. De talán jobb is ez így, mert, ha mindenhol ez lenne az általános minőség, akkor túl nagy lenne a kísértés, hogy naponta pizzát egyek.

Facebook: MANU+
Cím: Múzeum körút 7.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-20:00