2018. december 3., hétfő

Biang Bisztró

Nem szeretnék egy alkalom után elhamarkodott kijelentést tenni, de könnyen lehet, hogy találtam egy olyan kínai gyorséttermet, ahova rendszeresen vissza fogok térni. Miben különbözik a Biang Bisztró az átlagtól? Leginkább abban, hogy nem csak egy gyors és olcsó szükségmegoldást kínálnak az éhség megszüntetésére, hanem valóban finom ételeket.

Pedig az étlap kifejezetten egyszerű, nincs semmi “egzotikus” vagy “illatos-omlós” fantázianevű fogás, ehelyett különböző húsokat (csirke, marha, bárány, kacsa) és zöldségeket készítenek ázsiai fűszerezéssel, köretként pedig rizs, tészta illetve rizstészta közül lehet választani. A főételek ára 2000 forint körül mozog, ez drágább, mint ami a kínai kifőzdékben megszokott, viszont egy hagyományos étteremhez képest nem számít soknak, az adag pedig bőséges. Dinsztelt marhahúst kértem rizzsel (2180 Ft), pár perc múlva már jött is vele a pincér, és ezt tette le elém.


A tálalás nagyon tetszett, mindig örülök neki, amikor azt látom, hogy egy gyorsétteremben is adnak rá, és nem műanyag tányérból kell ennem. Alapból csak pálcikát kaptam az étel mellé, és a rizst olyan állagúra főzték, hogy azzal is könnyen meg lehet enni, de gondolom, kérésre adnak kést és villát is. A doboz tetejét levéve sem kellett csalódnom a látványban, ez a kaja az egyszerűségével együtt is igazán jól néz ki! Nem egy kifejezetten diétás fogás, mert a marhahús nem a legsoványabb fajtából való, pont annyira zsíros, hogy kellően ízletes legyen, viszont ne túl nehéz. A fűszerezés és a zöldségek megadták az ételnek a keleties ízvilágot, de nem vitték túlzásba, nem ordított minden falatnál a tányérról, hogy “te most kínai kaját eszel!”. Nem, ez szimplán egy finom étel - amit egy kínai gyorsétteremben kaptam.


Ha hasonló lenne a színvonal a többi kínaiban is, akkor cserébe hajlandó lennék kifizetni a magasabb árat, de így sincs okom panaszra, mert a Biang Bisztró már két forgalmas helyen is megtalálható. Az ételeiket akkor is érdemes megkóstolni, ha amúgy messzire elkerülitek a szezámmagos csirkét - ez tényleg más. A limonádénál viszont készüljetek fel rá, hogy édes lesz, én a jázminosat kóstoltam, és finom volt, de fele ennyi cukorral még jobb lett volna. 

Oktogon
Facebook: Biang Bisztró - Oktogon
Cím: Teréz körút 20.

Vámház körút
Facebook: Biang Bisztró - Vámház körút
Cím: Vánház körút 5.

Nyitva tartás:
H-V: 11:30-21:30