2017. április 1., szombat

Salad Box

Beköszöntött a tavasz, a piacokon egyre szebb és olcsóbb zöldségeket illetve gyümölcsöket lehet venni, és sokan most próbálnak egészséges életmódra váltani, hogy nyárra jobb formába lendüljenek - vagyis itt a salátaszezon! A már több étteremmel is rendelkező Salad Box pedig pont ekkorra időzítette az első belvárosi egységének megnyitását, így mostantól elég az Eiffel térig mennie annak, aki enne egy jó salátát.


Én is így tettem, és már első pillantásra kifejezetten szimpatikus volt a hely: tágas belső tér, egyszerű, modern berendezés és nagy terasz - úgy érzem, igencsak trendi lesz itt a nyári napsütésben zöldséget falni. A név kötelez, szóval a választék gerincét a saláták adják, amikből a kilencféle alapösszeállításon kívül is kedvünkre variálhatunk. Megmondjuk melyik összetevőkből kérünk, gyorsan bedobálják azokat egy nagy tálba, az egészet meglocsolják a kiválasztott öntettel, alaposan összekeverik, és már megy is a kaja a papírdobozba. Persze akkor is ugyanez történik, ha a fix verziók közül választunk, én például a “Most Wanted” elnevezésűt (saláta, paradicsom, uborka, kukorica, fetasajt, grillezett csirkemell - 1490 Ft) kértem, és frissen, a szemem előtt lett elkészítve.




Minden nap készítenek kétféle krémlevest, amiből saláta mellé csak 300 forintba kerül egy adag, így ezek közül is megkóstoltam a gombásat. Ez íz tekintetében egészen visszafogott volt (nem rossz, de semmi extra) állagra viszont brutálisan sűrű. Annyira, hogy muszáj volt kipróbálnom, és ebben tényleg megállt a kanál!


A laktató kezdés után egészen biztos voltam benne, hogy itt igazán jól fogok lakni, mert baromi nagy adag salátát kaptam. Oké, a felülnézetes képen ez pont nem látszik, de miután a kiszolgáló telepakolta a nem éppen kis dobozt, ellenőrzésképpen rádobta a mérlegre és az négyszáz gramm feletti értéket mutatott. A csomagolás praktikus, hiszen ez a mennyiség valószínűleg több vendégnek is sok lesz, így pedig elég összezárniuk a doboz tetejét és már vihetik is magukkal a maradékot. Bennem is megfordult ez a gondolat, de túlságosan ízlett a saláta ahhoz, hogy hagyjak belőle. 


Persze ez nem egy túl bonyolult műfaj, az összetevők többségét csak nyersen fel kell vágni és kész, mégis megérdemlik az elismerést azok a helyek, ahol ezt jól csinálják - a Salad Box pedig mindenképpen ilyen. Jó minőségű, friss alapanyagokat használnak fel (az összes zöldség ízletes volt, a csirke puha, a feta pedig egyszerre lágy és erőteljes ízű), odafigyelnek az arányokra, és semmivel sem bánnak szűkmarkúan. Ennek köszönhetően nálam még a kajakóma is jelentkezett a vacsora végén, amihez azért nem vagyok hozzászokva egy leves-saláta páros után. Ha egészségeset illetve finomat ennétek és nem csak csipegetni akartok, hanem igazán jóllakni, akkor a Salad Box szerintem remek választás.

Facebook: Salad Box - Magyarország
Honlap: www.saladbox.hu (itt megtaláljátok a többi üzlet címét és nyitva tartását is)

Salad Box - Nyugati
Cím: Teréz körút 55-57.
Nyitva tartás:
H-CS: 11:00-22:00
P-SZ: 11:00-17:00