2016. július 6., szerda

Attaboy

Mivel azt tapasztaltam, hogy az ezer forint körüli pizzák többsége ugyanabba a kategóriába (nem rossz, de nem is igazán jó, könnyen felejthető) tartozik, úgy döntöttem, ismét kipróbálok egy kicsivel drágábbat. Az Attaboy már eléggé bejáratott és népszerű név a kajarendelés területén, ezért azt gondoltam, nagyon nem lőhetek mellé, ha őket választom.

A választékukat elsősorban hamburgerek és pizzák alkotják, de van néhány salátájuk és desszertjük is. Néhány percnyi le-fel görgetés után sikerült legyőznöm a bőség zavarát, és a rukkolás pizza (1790 Ft) került a kosaramba. Ezen pármai sonka, koktélparadicsom, mozzarella és természetesen rukkola kerül a házi pizzaszósszal megkent tészta tetejére.


Az utolsó, rendelést véglegesítő kattintás után pontosan egy órával csengetett be a futár, ami inkább átlagos sebesség, mint gyors, de kárpótolt a várakozásért, hogy az étel frissen, melegen került az asztalomra. A rukkola külön csomagban érkezett, így ennek az összetevőnek az intenzitását én szabhattam meg, de bőven eleget küldtek ahhoz, hogy akár az egész pizzát beborítsam vele.

A tészta inkább a vékony kategóriába tartozik, a szélein ropogós, de nem száraz, belül pedig puha, jól átsütött. A pizzaszósz eléggé visszafogott ízű, lehetne valamivel erőteljesebb (vagy szimplán több), mert ami érződik belőle, az igazán jó. Így viszont nagyobb szerepet kapnak a feltétek, amiknek a minősége több, mint korrekt. A sonka enyhén sós, ízletes, nem rágós, a paradicsom pedig friss, kicsit még roppanós és édeskés, amit jól kiegészít a sajt lágysága valamint a rukkola fanyarsága. Ez az összeállítás jó példa arra, hogy egy pizzát nem muszáj rogyásig pakolni mindenfélével, sokkal szerencsésebb, ha csak néhány jól kiválasztott, minőségi összetevő kap helyet a tésztán.

Az Attaboy valamivel drágább az átlagnál, de azért még mindig elérhető árakkal dolgozik, és szerintem ez a minőség valóban meg is ér ennyi plusz pénzt.  A hamburgereik is igazán ígéretesek, legközelebb valószínűleg azok közül fogok egyet megkóstolni.

Facebook: Attaboy Streat Food Bistro
Honlap: www.attaboy.hu
Nyitva tartás:
H-V: 11:00-23:00
A szállítási területet itt találjátok.