2016. május 26., csütörtök

Gömbi

Az a jó street foodban, hogy gyakorlatilag korlátlanok a benne rejlő lehetőségek. Elég előállni egy tetszőleges formájú és ízű új étellel, amit az utcán sétálva is könnyen el lehet fogyasztani, és máris megvan a "piaci rés" ahol be lehet törni. A Gömbi pedig pont ezt tette: elkezdtek a Jászai Mari tér és a Nyugati Pályaudvar között apró sós és édes tésztalabdácskákat árulni egy utcai bódéból.


Egy hat falatkát tartalmazó adag 380 forintba kerül, plusz egy százasért pedig kilencféle szósz közül választhatunk. Ezeket beleteszik egy ehhez az ételhez kialakított, a célnak tökéletesen megfelelő papírtölcsérbe és már mehetünk is. A gömbik nem gurulnak el, a szósz nem csöpög le a ruhánkra és a kezünk sem lesz piszkos (vagy, ha korábban az volt, akkor a kaját nem fogdossuk össze vele), a hashtag-pálcikának köszönhetően. Hogy az mi? Nos, egy zseniális ötlet! Alapvetően egy egyszerű pálca lenne, aminek a segítségével a szószba mártogathatjuk a falatokat, de mindegyikre ragasztottak egy kis papírt, amin egy #-el kezdődő szöveg olvasható, a vevők pedig saját maguknak választhatják ki a számukra legszimpatikusabb feliratot a rengeteg különböző verzió közül. Filléres beruházás mégis biztos vagyok benne, hogy a célközönségnek nagyon fog tetszeni, és jelentősen megnöveli a Gömbivel kapcsolatos, közösségi oldalakra felöltött fotók számát is. Az is okos húzás, hogy a hét mozgalmasabb felében éjjel kettőig vannak nyitva, szóval igyekeznek alternatívát kínálni a pizzaszeletre és gyros-ra már ráunt, kocsmák és klubok között vándorló fiatalságnak.


A Gömbi célja nem az, hogy jóllakassa az embereket (ahhoz a 6 kis falat egyértelműen kevés lenne), de, ha csak úgy ennénk valami séta közben, vagy éppen a következő rendes étkezésig szeretnénk kihúzni valami aprósággal, akkor ideális választás. Én a sós változatot kóstoltam meg, és eléggé bejött a kis labdák íze, a hozzá választott (elvileg csak májusban kapható) jalapenos cheddar szósz pedig a mozis, nachos mellé adott cucc ízére hajaz, csak némileg hígabb annál, ami ebben az esetben pozitívum, hiszen így könnyebb mártogatni. Krémes, lágy, de azért szolidan csípős, és jól passzol a sós tésztához. Ha legközelebb erre járok, ki fogom próbálni az édes verziót is, és még az sem kizárt, hogy nem teljesen véletlenül fogok erre járni. :)

Facebook: Gömbi
Cím: Szent István körút 9.
Nyitva tartás:
Hétfő-Kedd: 10:00 - 22:00
Szerda-Szombat: 10:00 - 02:00