2015. november 20., péntek

Levendula Kézműves Fagylaltozó - a téli kínálat

Néhány fagyizó bezár télre, mások pedig lecserélik a választékot, és a hideg idő beköszöntével elkezdenek sütiket, gofrit vagy egyéb édességeket árulni. Ezek azonban gyakran olyan csalódásokat eredményeznek, mint amikor a jégkrémes autó mirelit cukorborsóval van telepakolva... Na jó, ennyire azért talán nem szokott lehangoló lenni a helyzet, de a legtöbb ilyen helyen tényleg érződik, hogy a téli kínálatot csak a kényszer szülte és pusztán az a célja, hogy ezekben a hónapokban is ki legyen termelve a bérleti díj.

Levendula Kézműves Fagylaltozó - bonbonválaszték (Forrás: facebook)

A Levendulánál azonban ez egészen máshogy működik. Korábban már éltettem a fagyijaikat, most pedig a facebookra kitett, bonbonválasztékukat felvonultató kép ösztönzött arra, hogy sürgősen keressem fel a közeli üzletüket. Nos, ezek az apró édességek nem csak jól néznek ki, hanem brutálisan finomak is, és a fagyikhoz hasonlóan, ezek sem tartalmaznak ízfokozókat vagy egyéb adalékanyagokat. A repertoár nagyon durva, izgalmas ízeknből abszolút nincs hiány. Lehet kapni például paradicsomos-balzsamecetes, libatepertős vagy tokaji aszús bonbont is. A viszonylag hagyományosabb daraboknál maradva én a chilis éttrüffelt, a levendulás étcsokit, a kávéscsészét, illetve a karamellás sósmogyorót kóstoltam meg, és egyik sem okozott csalódást. Apró kis édességfalatkákról van szó, de az ízük annyira intenzív, hogy ekkora adag is elég. 150 forintba kerül 10 gramm (egy bonbon kb. 8-10 grammot nyom), ha pedig valaki a sok kicsi helyett inkább valami nagyobbra vágyik, választhat az islerek (290 Ft), és az eszméletlenül guszta cupcake-ek (550) közül. 

Levendula Kézműves Fagylaltozó - bonbonok

Egyes üzletekben forró csoki illetve forralt bor is kapható, utóbbit már próbáltam, és abszolút hozza a többi termékre jellemző minőséget. A Levendulánál tehát télen sem áll meg az élet, szuper édességekkel és italokkal várják a vendégeket. Ha a fagyijukat szereted, akkor próbáld ki a bonbonjaikat is, nem fogsz bennük csalódni!

FacebookLevendula Kézműves Fagylaltozó
Honlaplevendulafagylaltozo.hu (itt megtaláljátok az üzletek címét és nyitva tartását)