2015. augusztus 25., kedd

Bamba Marha Burger Bar

Szerencsére ma már a hamburgerről elsősorban nem a gyorsfagyasztott húspogácsával és csalamádéval teletömött, száraz puffancs jut az emberek eszébe, hanem a valódi marhahúst és egyéb minőségi összetevőket tartalmazó szendvicsek. Ezek persze drágábbak, mint a retró társaik, de úgy látszik, még így is nagy igény van rájuk, hiszen folyamatosan nyílnak az új burgerezők. Az Oktogon szomszédságában lévő Bamba Marha is egy ezek közül, ami azzal hívta fel magára a figyelmemet, hogy a burger blog írója, Jancsa János állította össze az étlapot.

Bamba Marha - utcafront

A választék ennek megfelelően elég ütős lett, a fő vonalat a marhahúsos szendvicsek jelentik, de van egy-egy mangalicás, kacsás, csirkés és vega hamburger is. Én a dupla bacon burger-t próbáltam ki, amiben a 14 dekás húspogácsán kívül bacon fonat, baconnaise (baconös majonéz), karamellizált hagyma, római saláta és savanyú uborka kapott helyet. Mindez 1690 forintba kerül, +690-ért viszont menüben is lehet kérni, ekkor sültkrumpli, egy választható szósz és almafröccs is jár mellé. 

Bamba Marha - retró reklámok

Bamba Marha - saját logós pohár

Nem kellett sokáig várnom a kajára, de pont volt időm körbenézni a helyen, ami nem túl nagy, viszont elég hangulatos. Érezhető a koncepció a belső díszítésben, olyan mintha egy már bejáratott franchise valamelyik étteremébe ültem volna be. Erőteljesen domináló narancssárga szín, nagy Bamba Marha logó a falon, és még a papírpoháron is fel van tüntetve az embléma – remek. A hamburgerről is hasonlóan jókat tudok elmondani: a hús pont annyira van átsütve, hogy masszívan érződjön a marha karakteres íze, a rajta fekvő bacon pedig puha, szaftos, de nem túl zsíros. Egyébként ez a szendvicset gyakorlatilag képtelenség kulturáltan elfogyasztani, a majonéz vagy a húsokból kifolyó lé szinte biztosan kicsöpög, de mindez egyáltalán nem zavart, hiszen a papírtálca és a kéztörlő orvosolta a problémát, a burger íze pedig mindenért kárpótolt. A sült krumpli is kifejezetten bejött, igaz, hogy mirelit, de mindenképpen a jobb fajtából való, egyszerre puha és ropogós. Szószok közül a kávés bbq-t választottam, és abban sem kellett csalódnom.

Bamba Marha - Dupla bacon burger

Bamba Marha - Dupla bacon burger közelről

A Bamba Marhában minden megvan ahhoz, hogy igazán sikeres kajálda legyen: jó elhelyezkedés, ötletes, egyedi design, izgalmas étlap és remek ízek. Aki egy kicsit is szereti a minőségi hamburgereket, annak mindenképpen érdemes betérnie ide, mert elégedetten (és persze jóllakottan) fog távozni.


Cím: Andrássy út 46.
Nyitva tartás:
H - V 12:00 – 23:00