2018. november 13., kedd

Boccacini

A Boccacini egyből felkeltette az érdeklődésemet, amikor megláttam, hogy a “gourmet snack” kategóriába sorolja magát. Hasonlóból úgysincs túl nagy választék, velem viszont gyakran előfordul, hogy két főétkezés között ennék valami apróságot, ami azért mégis izgalmasabb egy müzliszeletnél vagy pár keksznél.


Ez az új street food éppen ilyen esetben nyújt gyors megoldást. Nagy újdonság ugyan nincs benne, de az ötlet jó: húsból és zöldségből (alapból 60-40 az arány a hús javára, de vannak vega és csak húst tartalmazó verziók is) készített golyókat vagy rudacskákat vékonyan bepaníroznak, és nagyon rövid idő alatt kisütnek. Ezeket aztán egy nyitott papírdobozba teszik, kapunk mellé szószt, pálcikát és már mehetünk is. Az adagok nem nagyok, de a méretükhöz képest egész laktatóak, útközbeni kajának is teljesen megfelelnek, és a 600-750 közti ár sem vészes.


Elsőként a füstös bbq csevapot kóstoltam meg, ami látványra ugyan nem a legígéretesebb, de valóban érezhető rajta a marhahús íze, és megvan a benne a szolid füstösség is. A céklás hagymalekvár passzol mellé, abba mártogatva még finomabb. Ezek után megjött a kedvem, hogy pár nappal később egy másik ízt is kipróbáljak, és a sertéshúsos olivás golyókban sem kellett csalódnom. Tényleg nagyon vékony rajta a panír, és a rövid sütés alatt nem is szívta meg magát olajjal. Szóval nem kell zsíros, nehéz rántott hústól tartani, a Boccacini terméke valóban egy könnyű snack. Az eddigi tapasztalataim alapján bízom benne, hogy el fog terjedni ez a gyorskaja (vagy más hasonló), hiszen örülnék neki, ha sokfelé esne útba valami ilyesmi finomság.