2016. április 16., szombat

Madal Espresso & Brew Bar

Nem akarom túlzásba vinni az újhullámos kávézók bemutatását, de már több, mint öt hónap telt el azóta, hogy a feketéről írtam, így talán nem túl egyhangú, ha ismét egy hasonló helyről lesz szó. Még akkor sem, ha a Ferenciek terénél lévő Madal amúgy sok tekintetben passzol a szokásos sablonba: letisztult, minimál design-os belső tér, La Marzocco gép (nem meglepő, ez a kategória Ferrari-ja), megszokott árak és választék.

Forrás: madalcafe.hu

A kávék, teák, forró csokik mellé vegán és nyers sütiket is lehet kérni, valamint kávékészítéshez szükséges eszközöket is vásárolhatunk itt, de még ezek sem nagyon lógnak ki a sorból. Az viszont már kevesebb helyre jellemző, hogy a belső tér egészen tágas, szellős, és a teraszon is jó pár asztalnak jutott hely. Az eszpresszó alapú italoknál kétféle kávéból választhatunk (blend, illetve single origin – utóbbi 30 forinttal növeli az alapárat), a filtereseknél pedig még több opció várja a vendégeket. Amikor ott voltam, négyféle, különböző termőterületekről származó kávé került elém, és én dönthettem el, hogy melyikből készítsék el az italomat. Ehhez persze megkaptam a kellő felvilágosítást valamint ajánlást is, szóval sikerült az ízlésemnek megfelelőt választanom, így egy könnyed, friss, gyümölcsös kávéban volt részem, ami feldobta a délutánomat.


A helyiségben megtalálható a névadó, Sri Chinmoy békefilozófus (gyerekkori beceneve volt a Madal) szobra illetve arcképe, és a polcokon is találhattok könyveket hozzá kapcsolódóan. Szerintem jó ötlet így egyfajta egyedi irányt, stílust adni a kávézónak, hiszen nem túl tolakodó a dolog, szóval, ha valaki nem nyitott rá, akkor egyszerűen a másik irányba fordul, miközben elfogyasztja a koffeinadagját, de az sem kizárt, hogy néhány vendég éppen így ismerkedik meg egy érdekes személyiséggel.


Ha a hasonló helyek csak ennyiben, hangulatukat, „témájukat” tekintve térnek el egymástól, már akkor is jó, hogy ilyen sok van belőlük. Szerencsére úgy tűnik, a kézműves kávék iránti igény is nő, ha valahol igazán jó italokat készítenek, annak gyorsan híre megy, és odatódulnak a fekete szerelmesei. Úgy érzem, ilyen téren már révbe ért Budapest, szívesen látnék hasonló fejlődést mondjuk a tea frontján is.

Cím: Hollán Ernő utca 3.; Ferenciek tere 3.
Nyitva tartás:
H - P: 7:30-19:30
SZ - V: 8:30-19:30