2015. október 22., csütörtök

Pizza Manufaktura

Nagyjából egy éve már rendeltem a Pizza Manufakturától, és igencsak jól emlékeim vannak róluk, de a bejegyzést mindenképpen friss teszt alapján akartam megírni. Nincsenek messze tőlem, szóval úgy gondoltam, ezúttal megnézem magamnak a helyet is.

Pizza Manufaktura - utcafront

Egy aprócska, Erkel utcai szuterénről van szó, kifejezetten egyszerű berendezéssel és minimális díszítéssel. Belépés után egyből látszik, hogy ez bizony közel sem egy elegáns pizzéria, a manufaktúra elnevezés elég találó. Nincs semmi körítés, egyértelműen a kaja kerül középpontba. A közel 30-féle pizza 3 árkategóriába (basic: 900 Ft, more: 1100 Ft, royal: 1300 Ft) sorolva található meg az étlapon, én a középső csoportba tartozó bollo-t választottam. Azt ígérték, 20 perc alatt lesz kész, és valóban ennyi idő múlva állhattam neki a falatozásnak. Kézzel, mert evőeszközt nem adnak, ahogy az üdítőkhöz sem jár pohár. Ez itt nem baki, hanem a koncepció része, érdemes elolvasni az erről szóló szöveget a falon. Egyébként a pizza sem tányéron érkezik, hanem egy szimpla kartonlapon, szóval itt tényleg nincs semmi cécó az étel körül.

Pizza Manufaktura - Bollo pizza

Nincs is rá szükség, mert a látvány magáért beszél. A pizza igazán guszta, a feltétekkel elég bőkezűen bántak és egyenletesen osztották el őket. A tészta vékony, de nincs szárazra sütve, a külseje még roppan egy kicsit, a belseje viszont már puha és omlós – egyszerűen szuper! Nem annyira nehéz, és nem is akkora szénhidrát-bomba, mint a vastagabb társai, de a feltétekkel együtt így is kellően laktató. A paradicsomos alap itt nem csupán egy kétes eredetű piros szósz, hanem jól látható paradicsomdarabok vannak benne, és az íze is érződik. A többi összetevővel (szalámi, feta, fekete oliva, mozzarella) sincs semmi gond, az egész kaja remek, szinte hihetetlen, hogy mindez 1100 forintba került. 

Pizza Manufaktura - sajtreszelő lámpák

Nehezen tudok elképzelni Budapesten ennél kedvezőbb ár-érték arányú pizzát, ennyiért egyszerűen kihagyhatatlan a Pizza Manufaktura ajánlata. Drukkolok nekik, hogy ezt a minőséget és árszintet a jövőben is sikerüljön tartaniuk, mert nagy szükség van az ilyen helyekre. Szóval látogassátok meg őket, és egyetek egy jót! Persze rendelhettek is, de érdemes útra kelni azért, hogy ezt a pizzát minél frissebben kapjátok kézbe.

Facebook: Pizza Manufaktura
Honlap: pizzamanufaktura.hu
Cím: Erkel utca 9.
Nyitva tartás:
H-P: 11:00-21:00
SZ: 11:00-16:00
V: 17:00-21:00